Persoonlijke marketing levert meer resultaat

Hoe kan JIJ ervoor zorgen dat potentiële klanten voor JOU kiezen en niet voor de concurrent?

Een van de grote geheimen is, om je marketing zo persoonlijk mogelijk te maken.

In de eerste jaren van het nu succesvolle bedrijf ‘365 dagen succesvol’ was mijn opdracht om hun training te vermarkten. Het bedrijf waar ik mee samenwerkte heeft aan 350 genodigden een mailing verstuurd waarvan 12 reacties en 7 aanmeldingen. Zelf mailde ik een persoonlijke uitnodiging naar 60 mensen en was het resultaat 15 aanmeldingen, 25%.

Ik had een persoonlijk bericht gestuurd. Ieder mailtje had een eigen aanhef met de persoonsnaam, en een persoonlijke note over ‘onze’ link en de toegevoegde waarde van de training voor zijn/haar bedrijf. Veel werk, maar het resultaat mocht er zijn.

PERSOONLIJKE MARKETING, HET WERKT
Hoe het kan dat deze manier van marketing werkt? Mensen willen geen nummertje zijn, maar het gevoel hebben dat ze behandeld worden zoals iedere grote klant, persoonlijk, met het beste advies voor het beste resultaat. Mensen willen het liefste zaken doen met échte mensen en geen gestuurd programma. Niet via het internet, de eerste kennismakingsborrel, maar het liefst via iemand die ze persoonlijk kennen want die hebben tenslotte al ervaring en at voelt persoonlijker én veiliger. Mensen doen het liefst zaken met iemand die ze ‘kennen’, vertrouwen en aardig vinden.

IN DE PRAKTIJK
Wekelijks krijg ik onpersoonlijke nieuwsbrieven van mensen die niet eens hun eigen naam eronder zetten of geautomatiseerde berichten. Nergens kan ik uit opmaken wat hun persoonlijke bijdrage is aan het product of dienst die ze aanbieden.

Je marketing persoonlijk maken, is de sleutel. Laat jezelf zien, wie je bent en hoe je denkt, in al je marketing uitingen. Het doorvoeren van een eigen huisstijl en vormgeving is hierbij essentieel. Met vormgeving kun je meer verkopen genereren! Het onderbewuste maakt keuzes en deze valt te beïnvloeden met vormgeving.

WAT KUN JE DOEN

  • Plaats foto’s van jezelf op je website, weblog en/of emailnieuwsbrief.
  • Gebruik spreektaal. Uit onderzoek blijkt dat lezers jouw boodschap beter onthouden als je spreektaal gebruikt. Geen tal van bijvoegelijke naamwoorden, ingewikkelde verkooptaal of wetenschappelijk onderbouwde informatie.
  • Vertel in jouw nieuwsbrief, op je website of tijdens presentaties iets over je persoonlijke leven. Niet teveel details. Mensen vinden het fijn te weten wie ze voor zich hebben. Dat maakt het tastbaarder waardoor lezers sneller aanhaken.
  • Wat was jouw beweegreden om te starten met je bedrijf. Het lezen van een herkenbare situaties vinden mensen fijn. Je bent niet alleen een voorbeeld maar mensen weten dat je ‘snapt’ wat je verteld.
  • Gebruik bij voorkeur geen stockfotografie. 85% van alle communicatie is visueel. Door unieke fotografie te gebruiken is er geen kans meer dat ook andere bedrijven dezelfde foto’s gebruiken én zet jij je verhaal/product/dienst kracht bij door tekst te versterken met beeld.
  • Ontwikkel een eigen huisstijl. Een professioneel logo geeft karakter aan je bedrijf. Beeld, kleuren en vormen worden makkelijker opgeslagen in onze hersenen, zijn eerder herkenbaar en blijven langer hangen dan tekst. Zorg voor een eigen stijl, dat geeft je expertstatus. Dat zorgt voor aantrekkingskracht.

——————————Anke helpt ondernemers die worstelen met het krijgen van meer klanten met haar ultieme knowhow van marketing en vormgeving.